Via de volgende link vind U fantastische recepten van Ana Wenzler en Rianne Hoekstra. Zij doen de opleiding
Voedingsmiddelentechnologie aan hogeschool Van Hall Larenstein te Leeuwarden. In dit boekje vind U tevens informatie over de veldboon.
Klik op: > receptenboek
Overige recepten van gebruikers van de veldboon vind U hier onder.
Recept voor ongeveer 20 koekjes:
- 80 gram veldbonenmeel (bloem)
- 55 gram geraspte cocos
- 70 gram boter
- 1 banaan
- 1 opgeklopt eiwit
- 1 heel ei
- 1 zakje vanille suiker
- 1 theelepel gist
- wat citroensmaakstof of ctroensap
- kaneelpoeder
- noten/rozijnenmix of stukjes chocolade (of in plaats hiervan wat extra zoetstof)
- scheutje melk
Als laatste het opgeklopte eiwit er door doen!
Veldbonensoep:
Behandel de hele veldbonen hetzelfde als erwten (dus voorweken, koken en fijnmalen). Gebruik vervolgens dezelfde ingrediënten als voor erwtensoep.
Gehakt:
Voor een gezondere gehaktbal die net zo lekker is, zie het volgende recept:
- Neem 500 gr half-om-half gehakt,
- Meng 1 kopje grof gemalen bonen met 1 kopje water,
- Meng dit door het gehakt,
- Kruid het gehakt als gebruikelijk.
Voor een knapperig korstje: rol de gehaktbal door de grof gemalen bonen!
Quiche of hartige taart:
- Strooi op de bodem een klein laagje grof gemalen veldbonen en uw quiche of hartige taartbodem wordt niet nat! Lekker en gezond!
Hummus:
- Gebruik voor het maken van hummus veldbonen i.p.v. kikkererwten. Lekker en gezond!